Gastenboek

 

Met geduld, verstand van zaken, passie en vooral ook humor weet Klaus mijn muzikaliteit naar boven te halen. Door de goede opbouw van zijn lessen en de juiste liedjes (vooral recente en zeker aansprekende) ga ik wekelijks met veel plezier bij hem oefenen.

Rob Jansen

 
 

 Hoi Klaus en Angelique,

Ik zit nu +/- 7 jaar op gitaar les geloof ik , de tijd gaat snel als je het naar je zin hebt. En ik heb al heel veel plezier mogen beleven met de lessen van Klaus. Ik leer nog steeds heel veel leuke gitaar moves en heb het prima naar me zin. Ik hoop dat ik zo nog heel lang les kan blijven volgen want het is een super leuke hobby. Bedankt Klaus en Angelique voor jullie gezelligheid en gastvrijheid.

Vriendelijke groet Bart Knijn.

 Ik ben Max de Weijer en ik ben 10 jaar en ik heb sinds 1 jaar les van juf Angelique.

Ik vond gitaarles in het begin best moeilijk maar omdat de les van juf Angelique zo gezellig en leuk is, heb ik doorgezet en kan ik nu al best veel liedjes spelen.

Enne ik vind juf Angelique gewoon een hele lieve (gitaar)juf!

Max de Weijer

 
 
 

Vijf jaar geleden had ik een oude, geleende, Spaanse gitaar meegenomen in de auto op vakantie met mijn gezin,naar een camping in Kroatië. Toen ik hem uit de auto haalde bij een tussenstop op een camping in Oostenrijk was er een snaar gesprongen. Ik had net een paar maanden les bij Klaus en aangezien ik niet al te zeker was van mijn “kunsten”speelde ik heel zachtjes een paar akkoorden voor mijn tent. Direct zag ik een “buurman’ zijn nek draaien en mijn richting uit kijken… O jee, hij kwam mijn kant op….”Speel jij gitaar?” vroeg de man mij. “Ehhh jaaaa, althans ik….” Verder kwam ik niet. De man vertelde dat hij een “echte” gitaarleraar was en dat bij hem de leerlingen het eerste jaar alleen een E-akkoord en een A-akkoord leerde spelen… “Maar dan goed hè” voegde hij er aan toe, en zijn blik sprak boekdelen. Hij keek mij streng en met onverholen misprijzen aan…Ik knikte maar van ja. “En als ze niet oefenen dan stuur ik ze weg”. Daarna pakte hij zijn eigen gitaar en liet zien hoe goed hij wel niet een klassiek stuk kon spelen. Een andere camping gast kwam bij ons staan. Hij kreeg de zelfde vraag als ik van de echte gitaarleraar”. “Speel je ook gitaar?” “Ja”, antwoordde de andere campinggast, “net als hij”, wijzend op mij, “linkshandig”. “Ohh dan heb je niet goed les gehad, zei de gitaarleraar, je HOORT rechts te spelen”.. Als je echt les wilt hebben dan moet je maar eens een oud leerling van mij bellen die ook gitaarleraar is geworden, die werkt volgens mijn methode.” De linkshandige gitarist en ik keken elkaar eens aan en schoten in de lach. “MMmwah” zei ik “alsjeblieft niet!”. De gitaarleraar keek mij verwonderd aan. “Huh?” “Ja! Zoals ik nu les krijg bevalt mij prima! Maar als ik ooit in het leger marsmuziek moet spelen zal ik hem misschien bellen!”

Daarop droop de “echte” gitaarleraar gepiekerd af. De andere campinggast en ik gingen daarop op zijn verzoek nog even “jammen”voor zijn caravan. Verbaasd was ik, wat ik eigenlijk al kon op mijn 41-ste en zonder een noot te lezen. Technisch misschien nog niet zo best maar ik speelde “got damn f#@king gitaar!”.

Als je ongedwongen in een gezellig groepje, op een speelse manier, gitaarles wilt, in eigen tempo en rekeninghoudend met jouw niveau, dan moet je bij Muziekschool Gitaarles Heerhugowaard zijn. Inmiddels ben ik 4 jaar verder, ik word steeds beter, en ik ben nog net zo enthousiast!

Groetjes, Frank

 

Geweldig om les te krijgen in een ontspannen sfeer waar alles mag en niets moet, waar plezier en humor voorop staan. Zo had ik al snel de ‘slag’ te pakken bij de leervolle lessen van Klaus. Dit alles werkt zeer motiverend om gitaar te gaan spelen en te blijven spelen.

Bij Klaus heb je zo de ‘slag’ te pakken!

Keep up the good work Klaus!

Muzikale groet William.

 
 

Muziek is altijd al een hobby van mij geweest. Zover ik me kan herinneren stond toen ik klein was al de radio bij ons dag en nacht aan en werd het badmintonracket regelmatig als denkbeeldige gitaar ingezet.

Vorig jaar besloot ik eindelijk om deze hobby naar een hoger niveau te brengen en zo ben ik dus bij Muziekschool Gitaarles Heerhugowaard terecht gekomen. Voor mijn eerste les was ik nog een beetje bang dat ik tussen de kleine kinderen terecht zou komen (ik ben nu 25 jaar oud) die me wel even de les zouden lezen. Dit bleek totaal niet het geval en ik ben nog steeds erg blij dat ik deze stap heb gezet. Hoewel ik nog lang niet uitgeleerd ben, weten Klaus en Angelique ons altijd gemotiveerd te houden. Mocht je dus nog twijfelen, gewoon doen!

 

Een mens is nooit te oud om te leren. Op vakantie en bij het popkoor waar ik zing kwam ik zoveel mensen tegen die een instrument kunnen spelen en dat zou ik ook wel graag willen. Een cursus “Belastingwetgeving” of gitaar leren spelen, de keuze was snel gemaakt.

De wachttijd bij Klaus en Angelique was voor mij gelukkig niet lang en nu heb ik al bijna een jaar les op de “vroege” woensdag ochtend. Ik hoef alleen maar te spelen en Angelique is al helemaal heerlijk bij stem om mee te zingen.

Thuis zing ik lekker mee als ik aan het oefenen ben. Dat moet ook wel, want ik had mezelf de taak opgelegd om tijdens de vakantie zelf te spelen en te zingen. Zoals je op de foto kunt zien heb ik het waar gemaakt. Volgend jaar wordt het nog beter. Met alle tips en trucs van Angelique gaat dat zeker lukken.

Groetjes, Petra

 

Wil je ook iets in het gastenboek zetten mail dan naar info@gitaarlesheerhugowaard.nl